Европейската комисия е готова да стартира иск в рамките на

...
Европейската комисия е готова да стартира иск в рамките на
Коментари Харесай

ЕК е готова да стартира иск в рамките на СТО в случай, че САЩ въведе ограничения върху вноса на стомана и алуминий от страните от Европейския съюз


Европейската комисия е подготвена да започва иск в границите на Световната комерсиална организация при положение на въвеждане от страна на Съединени американски щати на ограничавания върху вноса на стомана и алуминий от страните от Европейския съюз, сподели в Европейския парламент във вторник еврокомисарят Сесилия Малстрьом.

„ Готови сме да стартираме дело за разрешаване (на спора) в СТО “, сподели тя, представена от интернационалните организации. По думите й, съществува опция, Съединени американски щати даже и да решат да се въздържат от въвеждането на мита във връзка с стомана и алуминий от Европейски Съюз да изискат налагане на избран тип ограничавания на експорта от Европейския съюз. Въпросът е дали тези ограничавания ще са тежки или леки, означи тя.

Малстрьом сподели, че по-нататъшните дейности на Европейската комисия от името на Европейски Съюз ше зависят от твърдостта на ограниченията, подхванати от Съединени американски щати във връзка с експорта от Европейския съюз също по този начин и от нанесените от това вреди върху индустрията на Европейския съюз.

„ Ако те вкарат ограничаващи квоти, Европейската комисия ще приготви контролиране, което ще включва в себе си незабавни ограничения за балансиране на обстановката във връзка с вноса (на артикули ) от Съединени американски щати, основано на (публикуваният наскоро ) лист, само че в доста по-ниска степен, в сравнение с при въвеждането на мита “, сподели тя.

Съединени американски щати в края на месец март вкараха мита върху вноса на стомана и алуминий в размер от 25% и 10 % надлежно. За Европейски Съюз и редица страни въвеждането на митата бе спряно до 1 юни тази година, т.е. след два дни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР