Европейската комисия е готова да предложи до средата на годината

...
Европейската комисия е готова да предложи до средата на годината
Коментари Харесай

ЕС готов да затегне визовите ограничения за държави, които не приемат обратно мигранти

Европейската комисия е подготвена да предложи доникъде на годината по-строги визови ограничавания за страните, които не одобряват назад от Европейски Съюз свои жители. Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след съвещание на Съвета на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя означи, че 39 страни сътрудничат и одобряват върнатите свои жители. По нейните думи следва да бъде направен лист на страните, които отхвърлят подпомагане и на които може да бъдат наложени спомагателни визови ограничавания. Еврокомисарят означи, че преди взимането на решение ще се водят договаряния с непознатите страни в опит да се реализира прогрес без предприемане на нови ограничения.

Йохансон означи, че Турция приема назад свои жители, само че е спряла да извършва съглашението за миграцията. Европейски Съюз и Анкара се договориха Турция да приема назад мигранти, минали през нейна земя и достигнали Европа, като в подмяна европейските страни одобряват сирийски бежанци от турските миграционни лагери. Еврокомисарят разясни, че от август предходната година Европейски Съюз е приел по силата на съглашението 3000 бежанци. Очакваме Турция повече да не употребява мигрантите като опасност за Европейски Съюз, съобщи тя.

Еврокомисарят уточни, че идната седмица Европейска комисия ще предложи въвеждане на " цифрово зелено уверение " за тези, които са имунизирани против коронавирус с препарат, утвърден в ЕС; имат антитела против новото заболяване, или са били неотдавна изследвани и не са инфектирани. Йохансон добави, че за въвеждането на това уверение ще има потребност от утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент. По-рано Европейска комисия разясни, че имунизираните с препарат, разкритикуван в Европейски Съюз, също ще се възползват от удостоверението, тъй като се допуска, че са развили антитела след имунизацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР