Европейската комисия е готова да изпрати сили на Фронтекс“ по

...
Европейската комисия е готова да изпрати сили на Фронтекс“ по
Коментари Харесай

ЕК готова да прати „Фронтекс“ на финландско-руската граница

Европейската комисия е подготвена да изпрати сили на „ Фронтекс “ по границата мегду Финландия и Русия.

Така представителят на Европейска комисия Кристиан Виганд отговори на журналистически въпрос.

Комисията /подкрепя ограниченията, подхванати от Финландия по границата с Русия. Скандинавската страна реши да затвори 4 от граничните с Русия пунктове, с цел да спре напора на търсещи леговище мигранти.

„ Използването на мигрантите за оказване на напън е срамно “, съобщи Виганд.

Той удостовери, че Европейска комисия регистрира повишаване на броя им. Те идват от Русия във Финландия, с цел да изискат протекция. Комисията е подготвена да даде средства на Хелзинки и е допустимо при нужда да изпрати сили на „ Фронтекс “ – Агенцията за защита на външните граници.

„ Следим ситуацията. Държавите от Европейски Съюз са длъжни да охраняват външните граници и са в правото си да дефинират съответните ограничения за постигането на задачата при съблюдаване на главните права “, посочи представителят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР