Европейската комисия е готова да достави всичко необходимо за наблюдението

...
Европейската комисия е готова да достави всичко необходимо за наблюдението
Коментари Харесай

Дронове ще охраняват границата ни: Каква ще е европейската помощ за България?


Европейската комисия е подготвена да достави всичко належащо за наблюдението и защитата на границата ни с Турция. Това съобщи в Европарламента ръководителят Урсула фон дер Лайен.

Брюксел отхвърля да извърши апела на страни като Австрия за в допълнение финансиране на защитна ограда по границата с южната ни съседка. Еврокомисията обаче ще направи всичко належащо за секване на противозаконния трафик на мигранти по нашата граница и по целия балкански маршрут.

„ Най-належащият въпрос за решение в този момент е сухопътната граница сред България и Турция. Ние можем да засилим нейната защита с устройства за наблюдаване, да надградим инфраструктурата и да доставим съоръжение като дронове, радари и уреди за наблюдаване “, сподели Урсула Фон дер Лайен ръководител на Европейската комисия.

Този дебата се случва във значим миг. След една седмица в четвъртък в Брюксел стартира изключителна лидерска среща на държавните и държавни ръководители на Европейския съюз по доста мъчителната и най-разединяваща тематика – „ Миграцията “. Абсолютният приоритет е българо-турската граница.
Може да има дронове, както сподели ръководителят на Европейска комисия, т.е. в Европа има пари за наблюдението на тази граница, само че не за самото строене. Това е спор с продължение.

Идният четвъртък държавните и държавни ръководители на 27-те още веднъж ще са в Брюксел поради по тематиката „ Миграция “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР