Европейската комисия е глобила пет от водещите автомобилни производити -

...
Европейската комисия е глобила пет от водещите автомобилни производити -
Коментари Харесай

Еврокомисията глоби пет водещи автопроизводители с 875 млн. евро

Европейската комисия е глобила пет от водещите автомобилни производити - BMW, Daimler, Volkswagen, Audi, Porsche, с 875 млн. евро за картелно съглашение в областта на технологиите за разчистване на изхвърляните излъчвания от дизеловите леки коли. Това заяви на конференция в Брюксел изпълнителният заместник-председател, с сектор " Европа, готова за цифровата епоха “ в Комисията " Фон дер Лайен " - Маргрете Вестагер.

" Всичките пет компании са признали свое присъединяване в картела и вземат участие в договарянията за споразумяване на този проблем ", отбелязва Вестагер. " Компаниите нямат  право да лимитират конкуренцията, която разрешава потреблението на най-хубавите механически решения, това е незаконно, доколкото нарушава правата на потребителите ".

Вестагер също по този начин прецизира, че Daimler е първата компания, която е предоставила информация на Европейската комисия за съществуването на този картел и е почнала да сътрудничи на следствието, по тази причина Европейската комисия й е предоставила имунитет против тази глоба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР