Европейската комисия договори с Пфайзер/БионТех доставка на 4 млн. допълнителни

...
Европейската комисия договори с Пфайзер/БионТех доставка на 4 млн. допълнителни
Коментари Харесай

EK договори допълнителни 4 млн. дози от ваксината на Пфайзер за горещи точки в ЕС до края на март

Европейската комисия контракти с " Пфайзер/БионТех " доставка на 4 млн. спомагателни ваксини против COVID-19 за страните-членки в границите на идващите две седмици. Целта е да се нападат така наречен горещи точки, както и да се улесни трансграничното пътешестване. Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен дефинира това като основни моменти за действието на здравните системи и на Общия пазар.

" Това ще помогне на страните членки в напъните им да задържат под надзор разпространяването на нови разновидности на ковид ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Чрез целевата им приложимост там, където са най-необходими, по-специално в граничните райони, тези дози също ще оказват помощ за обезпечаване или възобновяване на свободното придвижване на артикули и хора. Те са основни за действието на здравните системи и единния пазар ", разяснява още Фонд дер Лайен.

Дозите на имунизацията ще се доставят в допълнение към плануваните към този момент доставки. Преди това Pfizer се ангажира да достави общо 500 милиона дози ваксини на Европейския съюз до края на 2021 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР