Европейската комисия дава допълнителни 250 млн. евро на държавите членки

...
Европейската комисия дава допълнителни 250 млн. евро на държавите членки
Коментари Харесай

ЕК дава още 250 млн. евро за справяне с мигрантския поток в Съюза

Европейската комисия дава спомагателни 250 млн. евро на страните членки за управлението на миграционните потоци. Финансирането идва предвид възходящите провокации, свързани с миграцията, които водят до огромен брой идващи хора по всички направления.

Комисията ще финансира със 141 милиона евро профилиран програмен продукт за подобряване обмена и обработката на данни сред граничните пунктове и командните центрове (България, Хърватия, Гърция, Литва и Унгария), съоръжение за електронно наблюдаване на граничните пунктове (България, Латвия и Литва) и разрастване на мобилно съоръжение за откриване (България, Литва и Гърция) в границите на поканата за показване на оферти по Инструмента за ръководство на границите и визите (ИУГВ). Набелязани са и спомагателни дейности за финансиране за страните членки, които се нуждаят от поддръжка (Румъния, Полша, Естония, България, Испания и Литва).

Поканата за показване на оферти в размер на 118 милиона евро по линия на фонд " Убежище, миграция и интеграция " (ФУМИ) ще поддържа непридружените лица, ненавършили пълноправие, посредством финансиране на допълнителен персонал и образование за настойници (Белгия, Кипър, Словакия и Испания), приемни, фамилни и общностни грижи и полуавтономен метод на живот за младежи (България, Кипър, Гърция, Италия и Испания). Ще се финансират също укрепването на съоръженията за приемане на границата и обновяването на съществуващи приемни центрове (Италия, Латвия, Литва и Полша) и построяването на нови (Кипър и Италия).

Финансирането ще бъде част от стратегиите на страните членки. Действията могат да стартират неотложно и ще бъдат изпълнявани от профилираните организации на страните членки и съответните партньорски организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР