Европейската комисия дарява 1 милиарда евро за ваксина и лечение

...
Европейската комисия дарява 1 милиарда евро за ваксина и лечение
Коментари Харесай

ЕК обеща €1 млрд. за ваксина и лечение на коронавируса

Европейската комисия подарява 1 милиарда евро за ваксина и лекуване на новия ковид , разгласи ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен на донорска конференция, предадоха " Гардиън ", " Дейли телеграф " и " Политико ".

Световните водачи организират виртуална конференция за набиране на средства за подкрепяне на световните старания против ковид. Набраните средства би трябвало да ускорят основаването на ваксини и лечения в битката с новия вирус.
 Световните водачи дават обещание милиарди долари за ваксина против ковид
Световните водачи дават обещание милиарди долари за ваксина против ковид

Първоначално се дава обещание да се съберат над 8 милиарда $

Конференцията стартира с послание на Фон дер Лайен, която заяви, че Комисията активизира 1 милиард евро за световен отговор.

Урсула фон дер Лайен сподели, че през днешния ден е " повратен миг в нашата битка с ковид , тъй като през днешния ден светът се сплотява ".

" Партньорите са доста, задачата е една: да се победи този вирус ", продължи тя.

Трябва да разработим, да произведем и да ги разпространим до всеки завършек на света и би трябвало да сме сигурни, че са налични за всички, сподели още Урсула фон дер Лайен.

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че Париж ще отпусне 500 милиона евро за самодейността . Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната й отпуска 525 милиона евро.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи: " Ние всички имаме едно общо нещо: Само създаването, производството и разпространението на ваксини и лекувания ще изпрати вируса в историческите архиви ".

Шарл Мишел сподели още, че задачата от 7,5 милиарда евро " може да наподобява доста ", само че " цената на бездействието ще бъде надалеч по-висока ".

Премиерът на Япония Шиндзо Абе пък разгласи, че страната му ще отпусне 834 милиона $ за създаване на ваксина, а други 1,5 милиарда $ за подкрепяне на разрастващите се страни.

Провеждането на Олимпийските игри в Япония през 2021 година ще бъде доказателство за успеха на човечеството над пандемията, акцентира Абе.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че конференцията е тъкмо това водачество, от което светът в този момент се нуждае.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо заяви, че страната му ще подари 850 милиона $.

Саудитска Арабия даде обещание да подари 500 милиона $.

Премиерът на Испания Педро Санчес не заяви дали страната му ще подари пари. За разлика английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че Обединеното кралство отпуска 744 милиона лири.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР