Европейската комисия даде начало на програмата в областта на цифровите

...
Европейската комисия даде начало на програмата в областта на цифровите
Коментари Харесай

Европейската комисия даде начало на програмата в областта на цифровите технологии за Западните Балкани

Европейската комисия даде начало на програмата в региона на цифровите технологии за Западните Балкани. Това се случи по време на Дигиталната асамблея, която се организира в София. Програмата цели да поддържа прехода на района към цифровата стопанска система и да направи налични за всички негови жители изгодите от цифровизацията като интензивен стопански напредък, повече работни места и по-добри услуги.

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел уточни, че жителите от района на Западните Балкани могат в цялостна степен да се възползват от преимуществата на бързото и неизбежно цифрово превръщане на света:

" Девет милиарда евро бюджет, с цел да отправим мощен сигнал към нашите жители какъв брой значими са ни техните умения, с цел да имат вероятности за работа. Колко значима ни е киберсигурността - от персоналните данни до сериозната инфраструктура ".
Европейската комисия и министрите от Западните Балкани се ангажираха да влагат в широколентовата съгласуваност, в цифровизирането на индустрията, да подтикват научно-изследователската активност и нововъведенията.

От своя страна министър председателят Бойко Борисов уточни: " Магистралите се строят. Днеска министрите са подписвали сходни съглашения за десетката, за осмицата за коридорите. Паралелно с жп линиите, автомагистралите и пристанищата да се възползваме, до момента в който копаем, да опънем и оптичните кабели, да подготвим цифровата инфраструктура ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР