Европейската комисия даде един месец на властите в Полша да

...
Европейската комисия даде един месец на властите в Полша да
Коментари Харесай

Еврокомията даде срок от един месец на Полша да се откаже от съдебните реформи

Европейската комисия даде един месец на управляващите в Полша да прекратят ограниченията против независимостта на правораздаването преди да изиска лишаване полското право на глас в Европейския съюз.
Комисията към момента счита, че има систематична опасност за върховенството на закона, тъй като два от четирите закона на партията " Право и правдивост ", бяха утвърдени.

Заместник-председателят на комисията Франс Тимерманс, отговарящ за върховенството на закона, предизвести, че може да задейства член седми от Лисабонския контракт даже по-рано, ако ръководещите във Варшава уволнят или наложително пенсионират членове на Върховния съд.

„ Днешната рекомендация не пречи член седми да бъде неотложно задействан, в случай че се наложи бърза реакция при ненадейно утежняване на обстановката ", разяснява Тимерманс.

Първа стъпка от процедурата по чл.7 от Лисабонския контракт планува публично предизвестие до Варшава, което би трябвало да бъде утвърдено с болшинство от 4/5 от държавните управления на Европейски Съюз.

Същевременно Брюксел реши да задейства постоянна наказателна процедура против Полша, незабавно щом подписаният от президента закон за елементарните съдилища бъде обнародван. Според Европейска комисия, този закон също опонира на правилата на европейското право.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР