Европейската комисарка по конкуренцията, датчанката Маргрете Вестагер, обяви вчера кандидатурата

...
Европейската комисарка по конкуренцията, датчанката Маргрете Вестагер, обяви вчера кандидатурата
Коментари Харесай

Еврокомисарката Вестагер се цели в шефския пост в ЕИБ

Европейската комисарка по конкуренцията, датчанката Маргрете Вестагер, разгласи през вчерашния ден кандидатурата си за това да оглави идната година Европейската капиталова банка, съобщи Франс прес.

" Щастлива съм, че датското държавно управление предложи моето име за вероятен претендент за поста президент на Европейската капиталова банка ", сподели в официално съобщение 55-годишната Вестагер.

Деветимата членове на управителния комитет на Европейска инвестиционна банка, включително президентът, се назначават за мандат от 6 години, който може да бъде възобновен. Мандатът на сегашния началник, германеца Вернер Хойер, бе възобновен към този момент един път през 2018 година, предава Българска телеграфна агенция.

Европейска инвестиционна банка, чиито акционери са страните членки на Европейски Съюз, е институцията за дълготрайно финансиране на Европейски Съюз. По нейни лични данни банката е вложила от основаването си през 1958 година над 1000 милиарда евро в секторите климат и околна среда, обществено и териториално доближаване, нововъведения и в поддръжка на дребните и междинни предприятия.

Вестагер, която дава отговор в Еврокомисията за конкуренцията от близо 9 години, има отговорността да глоби антиконкурентни практики и корист с преобладаващо състояние на мултинационалните корпорации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР