Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави финансиране в размер на

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави финансиране в размер на
Коментари Харесай

ЕИБ ще отпусне 700 милиона евро на Западните Балкани за борба с коронавируса

Европейската капиталова банка (ЕИБ) ще даде финансиране в размер на 700 милиона евро (766 милиона долара) на страните от Западните Балкани, с цел да ги поддържа в ограничаването на въздействието на коронавирусната рецесия, съобщи ръководителят на Европейска инвестиционна банка за района Дубравка Негре, представена от Seenews.

Финансирането е част от пакета до 5,2 милиарда евро, който Европейска инвестиционна банка възнамерява да даде на страни отвън Европейския съюз (ЕС), с цел да им помогне да се оправят с коронавирусната рецесия, сподели още Негре.

" В момента обсъждаме с нашите обществени и частни сътрудници къде са най-важните и незабавни вложения. Надяваме се доста бързо да определим проекти и цели за всяка страна ", добави Негре.

Банката ще концентрира поддръжката си върху бранша на опазването на здравето, само че също по този начин има за цел да поддържа дребните и междинни предприятия (МСП) и да укрепи комерсиалните банки, като в същото време дава консултантски услуги при реализирането на вложения.

Миналата седмица Негре съобщи, че ЕИБ иска да активизира 400 милиона евро за финансиране в поддръжка на напъните на дребните и междинни предприятия (МСП) в Сърбия за прекосяване през рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР