Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) одобри отпускането на приблизително 40 млн.

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) одобри отпускането на приблизително 40 млн.
Коментари Харесай

Одобрени са 40 млн. евро за развитието на мрежата Eldrive в България и още 3 страни

Европейската капиталова банка (ЕИБ) утвърди отпущането на почти 40 млн. евро финансиране от над 170 млн. евро планувана цялостна инвестиция за развиването на зарядната мрежа за електрически коли " Елдрайв " (Eldrive) в България, Литва, Румъния и Латвия. Инвестицията ще бъде употребена за инсталирането на над 10 500 зарядни станции на четирите пазара, в които " Елдрайв " оперира, оповестява Европейска инвестиционна банка.

В известие на уеб страницата на Европейска инвестиционна банка се показва, че задачата на финансирането е да се форсира електрификацията на автомобилния бранш в Европа, като се обезпечи необятна и леснодостъпна зарядна инфраструктура за електрически автомобили, с което да се подкрепи битката против климатичните промени и замърсяването на въздуха. Този план поддържа необятен набор от политики на Европейски Съюз и спомага за постигането на задачите за декарбонизация на Съюза, като съответно е ориентиран към реализиране на заложените в Зелената договорка и Стратегията за устойчива и интелигентна подвижност цел за постигане на над 1 милион обществени зарядни станции и станции за зареждане с различни горива в Европейски Съюз до 2025 година и 3 млн. до 2030 година

" Привличането на Европейската капиталова банка за сътрудник и одобряването на това финансиране е основен миг от развиването ни като оператор на зарядна инфраструктура за електрически автомобили. То ще ни помогне да развием бързо и дейно зарядната си мрежа и да се превърнем в един от водещите интернационалните оператори в Европа ", разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на " Емобилити Интернешънъл " (eMobility International), компанията, която ръководи бизнеса на марката " Елдрайв ".

" Елдрайв " е най-големият оператор на зарядна инфраструктура за електрически автомобили в България и една от водещите компании в бранша в Румъния и Литва, написа в известието. Към момента мрежата разполага с над 800 зарядни точки на всички пазари, като е единствената мрежа у нас с национално покритие на пътната мрежа. Основният фокус на " Елдрайв " е върху бързото и супер бързото зареждане, както и построяването на зарядни хъбове по главните пътни направления.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР