Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) обяви в петък, че предоставя на

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) обяви в петък, че предоставя на
Коментари Харесай

Гърция получава кредит от 220 млн. евро от ЕИБ

Европейската капиталова банка (ЕИБ) разгласи в петък, че дава на Гърция заем от 220 млн. евро за отбрана на страната от наводнения и пожари, които се следят постоянно поради климатичните промени, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на АНА-МПА.

Средствата ще могат да се употребяват и за отбрана от други естествени бедствия като трусове. Кредитът ще бъде употребен за закупуване на пожарни коли, противопожарни самолети и хеликоптери, дронове, избавителни транспортни средства и контролни центрове.

Чрез финансирането ще бъде укрепена многогодишната национална стратегия „ Егис “, която има за цел да укрепи механизмите на гражданската отбрана в страната. 

Гърция неведнъж беше наранена от опустошителни пожари и наводнения от 2017 година насам. 

„ През последните години станахме директни очевидци на злополуката, която беше провокирана от смъртоносните пожари и наводнения в Гърция “, съобщи вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Кириакос Какурис на годишния Делфийски стопански конгрес и добави: „ С това финансиране страната ще бъде в положение да реагира по-бързо и дейно при положение на злополучие, да отбрани човешкия живот и да се приготви по-добре за справяне с естествени бедствия и пандемии “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР