Европейската интеграция продължава. Всички най-важни външни цели на държавите от

...
Европейската интеграция продължава. Всички най-важни външни цели на държавите от
Коментари Харесай

Регионална авиокомпания ще свързва балкански столици

Европейската интеграция продължава. Всички най-важни външни цели на страните от Западните Балкани са свързани с тази преспектива. Благодарим на България, за нас това е нова вяра, сподели на конференция след среща с премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

В последните три години всички наши отговорности по пътя към европейската интеграция са изпълнени. До края на тази година чакаме статут на страна претендент. Договорихме се, че интензивно продължаваме съдействието сред нашите държавни управления и бизнеса. Обсъдихме, че са нужни са вложения в региона на транспортната инфраструктура. Разговаряхме и за една концепция, която може би ще се реализира – районна самолетна компания, която да свърже столиците, които нямат национална самолетна компания – Босна и Херцеговина, Македония и Албания, съобщи Звиздич.

По думите му един от най-важните ни е цели на Босна и Херцеговина е да се предотврати всевъзможен ислямски радикализъм. Той увери, че босненнските управляващи вземат всички нужни ограничения в тази посока.

Денис Звиздич заяви, че е поканил Бойко Борисов да посети Босна и Херцеговина. Ще участваме и в срещата в София на 17 май, посочи Звиздич.

Премиерът Борисов разясни, че е упълномощил на министъра на превоза да работи по тематиката за основаването на районна самолетна компания на Балканите.

По думите му доста е значимо построяването на съвременна инфраструктура. Голямата част от лотовете са проектирани, други се проектират. Всяка страна би трябвало да постави оптимални старания да приключи в период своите лотове, съобщи Борисов.

Винаги когато става дума за Босна и Херцеговина у нас, се е говорило за коренен ислям и ислямски бойци, които са там. Чухме от господин Звиздич, че босненските управляващи са взели съществени ограничения по тази тематика, добави министър-председателят.

Преди година изглеждаше невероятно да водим на най-високо равнище диалози по тематиката за Западните Балкани. Политическият хайлайф в тези страни разбра, че единственият път за Западните Балкани е Европейският съюз и НАТО и би трябвало да се работи интензивно по тази тематика, сподели още Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР