Европейската интеграция е спряла след победите на вчерашните европейски избори

...
Европейската интеграция е спряла след победите на вчерашните европейски избори
Коментари Харесай

Банън: Евроинтеграцията спря, националистите в ЕП всеки ден ще се борят срещу нея

Европейската интеграция е " спряла " след успехите на вчерашните европейски избори на националистически и популистки партии в Италия, Франция и Англия. Това твърди някогашният пълководец на Белия дом и водеща фигура в акцията на Доналд Тръмп - Стив Банън, представен от Associated Press.
Банън " разчита " резултатите от изборите като знак, че политическият център в Европа се разпада и обичайна дясно-лява политика се замества от борба сред " националистическите против глобалистките " сили.
Той твърди, че " хората си връщат страните... това е единствено началото. С течение на времето ще става все по-мощно ".
Не е ясно дали разнообразните националистически, популистки и крайнодесни партии в цяла Европа ще могат да образуват обединен блок в Европейския парламент. А даже да го сторят, те ще са надалеч от болшинство, напомня организацията.
Банън планува, че " супергрупа " от евроскептични партии ще блокира всевъзможни опити за задълбочаване на интеграцията сред страните членки на Европейски Съюз. Той счита, че " всеки ден ще бъде като (в борбата за) Сталинград ", визирайки към една от най-ожесточените борби по време на Втората международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР