Европейската икономическа зона е приемлива, само ако е допълнение и

...
Европейската икономическа зона е приемлива, само ако е допълнение и
Коментари Харесай

Пендаровски: Европейската икономическа зона не е алтернатива на членството в ЕС

Европейската икономическа зона е допустима, единствено в случай че е допълнение и преход към нашето пълноправно участие в Европейски Съюз, съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски.
В изявление за МИА президентът разяснява обява на ФАЦ, съгласно която действителните шансове на страните от Западните Балкани да станат пълноправни членове на Европейски Съюз са сведени до най-малко, а остарялата – нова опция е участие в Европейската икономическа зона.
 Пендаровски: Палежът на българското знаме е неприемлив и неоправдателен Пендаровски: Палежът на българското знаме е неприемлив и неоправдателен
Президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски осъди подпалването на българското знаме на Вевчанския карнавал, съобщи МИА. „ Пале...
„ Позицията е: Не ми отказвате, когато заслужим и когато преговаряме. Днес да влезем в Европейската икономическа зона, само че не или – или, а и – и, сподели Пендаровски.
Европейската икономическа зона предлага стопански благоприятни условия и отваря пътя към общия европейски пазар, само че на страната не ѝ би трябвало единствено стопанска система и облага, а народна власт и политически опит, акцентира той.
Членството на Северна Македония в Европейската икономическа зона е допустима единствено като допълнение и преход към пълноправното участие в Европейски Съюз. Не е задоволително, „ в случай че ни оставят единствено в общия европейски пазар и кажат: Сбогувайте се во веки веков с Европейски Съюз и пълноправното участие и с политическите институции, където да се чуе и нашият глас “, сподели още Пендаровски.
Той напомни, че и Хърватия е предходна по пътя през, само че страната в никакъв случай не е серпантина да договаря с Европейски Съюз и в никакъв случай не е била принуждавана да избира единствено първия вид като сурогат на пълноправното участие.
 Пендаровски: Време е Европейският съюз да признае интеграцията на Западните Балкани за стратегически въпрос Пендаровски: Време е Европейският съюз да признае интеграцията на Западните Балкани за стратегически въпрос
Европейският план няма да бъде повсеместен, в случай че страните от Западните Балкани не се интегрират пълноценно в Европейски Съюз. Това съобщи президентът...
„ Нека и на нас да дадат това. Аз не споделям, че това е неприятен вид - в противен случай, само че настоявам, че заради неналичието на институционална памет и либерален опит преди всичко имаме потребност от политически опит и демократични полезности, да вземем за пример в региона на правата на човек “, сподели президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР