Европейската футболна централа (УЕФА) все още не обмисля да премести

...
Европейската футболна централа (УЕФА) все още не обмисля да премести
Коментари Харесай

УЕФА не търси алтернатива за финала на Шампионската лига... все още


Европейската футболна централа (УЕФА) към момента не обмисля да реалокира финала в Шампионската лига. Това се споделя в публично известие, последвало спекулациите след покачилото се напрежение сред Русия и Украйна.

" УЕФА непрекъснато и деликатно следи обстановката. В момента обаче няма проекти за смяна на мястото ", се споделя в изказване на УЕФА.



Финалът би трябвало да се изиграе на 29 май на стадиона в Санкт Петербург.

По-рано денем се появиха догадки, че мачът ще бъде изместен, а като любимец за нов хазаин се посочваше " Уембли " в Лондон.

Късно през вчерашния ден (21 февруари) президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че признава независимостта на отделилите се от Украйна Донецка и Луганска национални републики и изрази подготвеност да им помогне с военна мощ. Позицията му беше остро подложена на критика от европейски страни, включително и България.

От съветска страна също отхвърлиха да се приказва за смяна.



" Такива спекулации имаше и преди 15 години, още през 2008 година, когато отново ни взимаха семейството. УЕФА е най-голямата интернационална спортна организация и тя не се въздейства от политическия подтекст. Водим подготовка за финала по проект. Очакваме идването на повече от 50 хиляди задгранични последователи ", съобщи ръководителят на организационния комитет на финала Алексей Сорокин.

В последните два сезона поради пандемията от ковид финалът на Шампионска лига беше локален два пъти. През 2020 година трябваше да е в Истанбул, само че се организира в Лисабон, а през 2021 година още веднъж турската столица не съумя да одобри почитателите и се наложи те да пътуват до Порто.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР