Европейската футболна централа (УЕФА) предприе спешни мерки за недопускането на

...
Европейската футболна централа (УЕФА) предприе спешни мерки за недопускането на
Коментари Харесай

По изискване на президентът на БФС: Мачът Левски-Шкупи ще се играе без фенове на макеноския тим

Европейската футболна централа (УЕФА) предприе незабавни ограничения за недопускането на гостуващи последователи на дуела реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите сред българския ПФК Левски и ФК Шкупи (Република Северна Македония), който ще се състои на 3 август, четвъртък, в София.

 

Това се случи вследствие на формалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до управлението на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на публичния ред по време на дуела, в случай че почитатели на ФК Шкупи бъдат позволени на трибуните на стадион „ Георги Аспарухов “ в светлината на сериозните проблеми, провокации и произшествия, до които се стигна по време на първия дуел в Скопие.

 

В формален отговор, адресиран до Борислав Михайлов, заместител генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено прави оценка срещата в София като „ високо рискова “, заради което неотложно е извършена среща с представители на двете национални футболни федерации, двата футболни клуба и длъжностните лица на УЕФА. От страна на ФК Шкупи е получено увещание, че билети за гостуващи почитатели няма да бъдат пускани в продажба, а двата клуба бяха призовани ясно да споделят пред обществеността, че дуелът в София ще протече без наличието на последователи от Република Северна Македония.

 

„ Надяваме се, че мачът ще премине без произшествия и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им “, се споделя още в писмото на Джорджо Маркети.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР