Европейската държава взе мерки спрямо Русия.От 1 септември Финландия ще

...
Европейската държава взе мерки спрямо Русия.От 1 септември Финландия ще
Коментари Харесай

Финландия ограничи издаването на визи за руснаци

Европейската страна взе ограничения по отношение на Русия.

От 1 септември Финландия ще понижи броя на визите, издавани на руснаци, до 10 % от настоящия брой, съобщи във вторник външният министър Пекка Хаависто на фона на напора от съветски туристи, пътуващи за Европа, съобщи " Ройтерс ".

Хаависто съобщи, че решението е взето в миг, в който съветските туристи са почнали да употребяват Финландия и нейното летище Хелзинки-Вантаа като вход към европейските туристически дестинации, откакто преди месец Русия анулира граничните ограничавания, свързани с пандемията.

" И това може би не е доста уместно, в случай че да вземем за пример помислим за рестриктивните мерки във въздушното пространство, въведени за Русия ", сподели Хаависто.

Само няколко дни откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, Финландия се причисли към редица западни страни, които в отговор затвориха въздушното си пространство за съветски самолети, затруднявайки пътуването на руснаците до Европа.

Финландия и Прибалтика дружно ще предложат на Европейския съюз да приключи съглашението за облекчение на визовия режим с Руската федерация, което улеснява руснаците да пътуват до и в границите на Европейския съюз, сподели Хаависто.

Някои водачи на Европейски Съюз като финландския министър-председател Сана Марин и естонския ѝ сътрудник Кая Калас приканиха за възбрана на визите в целия Европейски Съюз, което немският канцлер Олаф Шолц оспори в понеделник, заявявайки, че руснаците би трябвало да могат да изоставен родината си, в случай че не са съгласни с режима.

Финландия преглежда опцията за основаване на национална филантропична виза, която да се издава на руснаци, които би трябвало да избягат или да посетят Европа за публицистика или покровителство, добави Хаависто.

Според разпоредбите на Европейския съюз екскурзиантът би трябвало да кандидатства за виза от страната, която има намерение да посети, само че може да влезе в свободното от гранични инспекции Шенгенско пространство от всяка точка и да пътува из него за не повече от 90 дни в границите на 180-дневен интервал.

Финландия е наложила на Москва същите наказания като останалата част от Европейски Съюз, като да вземем за пример възбрана за импорт и експорт на някои промишлени артикули и заледяване на някои активи в банки на Европейски Съюз, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР