Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон отговори на

...
Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон отговори на
Коментари Харесай

ЕБВР: Правителството може да оттегли своя представител Калин Митрев от институцията

Европейската банка за възобновяване и развиване в Лондон отговори на запитванията на български медии по отношение на следствието на „ Гардиън” за по този начин наречената " Азербайджанска пералня ", в който беше забъркан и брачният партньор на Ирина Бокова - Калин Митрев.

Отговорът е, че държавното управление може да отдръпна своя представител Калин Митрев от институцията, в случай че реши.

Вчера финансовият министър Владислав Горанов изясни, че банката би трябвало да предприеме съответни дейности против Митрев, в случай че реши, че са нарушени нейните правила.

Според прес-директора на банката в Лондон Джонатън Чарлз – Калин Митрев не е чиновник на институцията, а посланик, назначен и изпратен от българското държавно управление.

В този смисъл той може да бъде отзован от София. Самата банка също разглеждала съществено изнесените от " Гардиън " обстоятелства в аферата.

--> Самият Митрев няколко пъти изясни, че е получил средства законно и легално като съветник преди встъпването си в банката и за тях са платени всички дължими налози.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР