Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви в четвъртък,

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Еврохолд купува ЧЕЗ до края на юни

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) разгласи в четвъртък, че ще даде 5-годишен заем на " Еврохолд " в размер до 60 млн. евро за покупката на доставчика на ток “ЧЕЗ Груп”. Застрахователният холдинг ще употребява парите от заема на Европейска банка за възстановяване и развитие, дружно с тези от плануваното нарастване на капитала и други заеми, с цел да приключи своята договорка с ЧЕЗ на стойност 335 млн. евро до края на юни.

" Еврохолд " е упълномощил на американската банка JP Morgan да структурира дълговото финансиране за цялостното придобиване, което съгласно него възлиза на към 490 млн. евро. В същото време Европейска банка за възстановяване и развитие прави оценка общите разноски на стойност 525 млн. евро. Причината е, че в по-голямата сума се включват средства и за капиталовата стратегия, която би трябвало да извършва сдружението, покриване на остарели заеми и други

Част от средствата от заема от Европейска банка за възстановяване и развитие ще бъдат употребявани за надграждане на електроразпределителя, който " Еврохолд " ще придобие, се споделя в изказването на банката.

В последния ден на май застрахователният холдинг разгласи, че пуска на Българската фондова борса нови над 79 млн. броя акции, с които чака да усили капитала си със 100 млн. евр. Тогава холдингът разгласява и проспекта си за общественото предложение на акциите и осведоми за растеж на оперативната си облага с 2% за първото тримесечие на 2021 година

Предстоящата за стартиране емисия е от 79 010 240 броя елементарни, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, всяка от които с право на един глас в общото заседание на акционерите, право на дял и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията. Номиналната стойност на една акция е 1 лев, а емисионната – 2.50 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР