Европейската банка за възстановяване и развитие е отпуснала заем в

...
Европейската банка за възстановяване и развитие е отпуснала заем в
Коментари Харесай

Биомашиностроене разширява дейност и наема нови работници с €4,5 милиона заем от ЕБВР

Европейската банка за възобновяване и развиване е отпуснала заем в размер на 4,5 милиона евро на водещия български производител и експортьор на топлообменници и съдове за химическата, хранителната и фармацевтичната промишлености " Биомашиностроене ". Компанията ще употребява средствата, с цел да разшири активността си, излиза наяве от известието на институцията.

Дружеството, основано в Пловдив, изнася над 90 % от продукцията си към над 20 страни в Европейския съюз и Близкия изток. Компанията доставя за едни от най-големите компании в света в своя бранш като Tetra Pak и GEA, както и международни колоси в хранителната промишленост като Nestlé и Ferrero.

За да се оправи с растящото търсене на продуктите ѝ, " Биомашиностроене " покачва потенциала си в производството. Компанията влага в три нови работилници и хранилища. Експанзията ще усъвършенства индустриалния развой и ще направи допустима едновременната работа по няколко поръчки за огромно и комплицирано съоръжение.

Според капиталовата стратегия на компанията, производството и продажбите ще се усилят с 50% през идващите шест години. Освен това се планува да бъдат разкрити сред 60 и 100 работни места през идващите 5-6 години.

През 2015 и 2016 година чистата облага е над 2 милиона лв., а за предходната година - съвсем 3 милиона лв..

Общата капиталова стратегия на " Биомашиностроене " е за към 10 милиона евро.

Европейската банка за възобновяване и развиване е водещият институционален вложител в България, като досега банката е предоставила финансиране в размер на 3,7 милиарда евро за 248 плана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР