Европейската агенция за гранична и брегова охрана е отчела около

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана е отчела около
Коментари Харесай

Незаконните преминавания на външните граници на ЕС са скочили с над 70%

Европейската организация за гранична и брегова защита е отчела към 275 500 неразрешени прекосявания на външните граници на блока през първите 10 месеца на 2022 година, което е със 73% повече от миналата година и е най-високото равнище от 2016 година. Около 36 500 души са прекосили незаконно границите на Европейски Съюз единствено през октомври, което е с 47% повече в съпоставяне със същия месец предходната година.

 

Маршрутът през Западните Балкани продължава да е най-активният и през октомври там са били регистрирани съвсем три пъти повече прекосявания спрямо предходната година. Това се дължи главно на обстоятелството, че хората злоупотребяват с безвизовия режим за жителите на района, както и на неколкократни опити за влизане в Европейски Съюз от страна на мигранти, най-вече от Бурунди, Афганистан и Ирак, които към този момент са се намирали в Западните Балкани, сподели " Фронтекс ".

 

Вторият по натовареност маршрут за влизане в Европейски Съюз е през Централното Средиземноморие, където незаконните прекосявания на границата са се повишили с съвсем 50% спрямо предходната година. За сметка на това са били регистрирани по-малко прекосявания по маршрутите през Западното Средиземноморие, Западна Африка, и източната сухоземна граница. Броят на незаконните прекосявания от Европейски Съюз към Англия през Ламанша се е повишил със 70% през първите 10 месеца на 2022 година и е достигнал 62 323.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР