Европейската агенция по лекарствата заяви във вторник, че може да

...
Европейската агенция по лекарствата заяви във вторник, че може да
Коментари Харесай

ЕС одобрява хапче срещу COVID-19, вижте кога

Европейската организация по медикаментите съобщи във вторник, че може да реши до седмици дали да утвърди хапчето Lagevrio на Merck против COVID-19, което може да предложи на пациентите елементарно домашно лекуване на заболяването.

" ЕМА ще направи оценка на изгодите и рисковете от Lagevrio при съкратени периоди и може да издаде мнение в границите на седмици, в случай че показаните данни са задоволително надеждни и цялостни ", се споделя в изказване на органа.

В петък ЕМА издаде съвет, допускащ на обособените страни от Европейски Съюз сами да вземат решение дали да употребяват Lagevrio, прочут също като молнупиравир, в незабавни обстановки, предвид на възходящите равнища на инфекции и смъртни случаи от COVID-19.

Тя също по този начин обмисля сходно позволение за хапче от Pfizer.

Двете медикаменти на американските фармацевтични колоси съставляват евентуално новаторска стъпка в битката против ковид, защото изследванията демонстрират, че те понижават риска от хоспитализация и гибел при високорискови пациенти.

Надзорният орган съобщи във вторник, че е съумял да работи толкоз бързо, защото към този момент е прегледал забележителна част от данните за лекарството по време на настоящия обзор, в това число от лабораторни проучвания и проучвания върху животни, индустриални данни и данни за ефикасността и сигурността.

Хапчето на Merck не би трябвало да се употребява от бременни дами или дами, които не употребяват контрацепция и биха могли да забременеят, обявиха от ЕМА.

" Ако ЕМА заключи, че изгодите от Lagevrio надвишават рисковете при лекуването на COVID-19, тя ще предложи издаването на позволение за стартиране на пазара " от Европейската комисия, добави органът.

Хапчето на Merck понижава способността на ковид да се развъжда посредством увеличение на броя на разновидностите в генетичния му материал.

Таблетката на Pfizer употребява друг способ, принадлежащ към клас антивирусни медикаменти, наречени протеазни инхибитори, които блокират действието на ензим, който е от решаващо значение за вирусната репликация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР