Европейската агенция по лекарствата води преговори с Русия за ваксината

...
Европейската агенция по лекарствата води преговори с Русия за ваксината
Коментари Харесай

ЕС води преговори с Русия за ваксината Спутник

Европейската организация по медикаментите води договаряния с Русия за имунизацията против ковид "Спутник ". Това заяви през днешния ден представител на Европейската комисия.

По думите му до момента съветската страна не е подала документи за обезпечаване на достъп на препарата до пазара на Европейски Съюз. Миналата година Европейска комисия посочи, че в Съюза ще бъдат допускани единствено ваксини, създадени в Европа. Комисията означи, че обособените страни членки могат да внасят и други ваксини, само че нямат право да ги популяризират отвън своите граници, в случай че липсва утвърждение от Европейската организация по медикаментите. Досега в Европейски Съюз са утвърдени единствено имунизациите на Pfizer и Moderna, а до края на януари се чака позволение и за препарата на AstraZeneka.

Говорителите на Европейска комисия прибавиха, че на идното идната седмица съвещание на Европейския съвет ще бъде разисквано предлагането на Гърция за въвеждане на европейски удостоверения, с които да се улесни свободата на придвижване за имунизираните против заболяването. Гърция предлага сходни "паспорти " да бъдат употребявани за пасажерите в гражданските полети.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР