Европейската агенция по лекарствата трябва да се произнесе днес за

...
Европейската агенция по лекарствата трябва да се произнесе днес за
Коментари Харесай

СЗО за Астра Зенека: Ползите са повече от вредите

Европейската организация по медикаментите би трябвало да се произнесе през днешния ден за обновената си оценка за имунизацията на " Астра Зенека ". Вчера представител на организацията разяснява, че има връзка сред препарата и образуването на кръвни съсиреци, само че към момента не е ясно - какво предизвиква тази реакция.

От СЗО обявиха, че макар терзанията към страничните резултати от препарата, изгодите от имунизацията остават повече от евентуалните опасности.

Десетки страни по света преустановиха използването на имунизацията на " Астра Зенека " след известия за тромбози на ваксинирани с препарата. Други ги лимитират за съответни възрастови групи. А в трети страни, като в Румъния да вземем за пример, въпреки имунизацията да е позволена за приложимост, се среща всеобщо отвращение измежду жителите.

От СЗО приканиха да не се слага акцент единствено върху рисковете, които препаратът на Оксфордския университет крие.

" Ако приказваме за съотношението риск-ползи, имунизацията остава все по този начин целесъобразна. Предимствата са доста по-големи що се отнася до намаляването на смъртността на имунизираното население ", сподели шефът на СЗО за регулациите Рожериу Пунту де Са Гашпар.

От Европейската организация по медикаментите към този момент оповестиха, че има открита връзка сред имунизацията на " Астра Зенека " и съсиреците, само че съответната причина за този непряк резултат, ще стане известна евентуално по-късно през днешния ден.

А до момента в който изчакват отчета, в Оксфордския университет краткотрайно стопираха тестванията с имунизацията върху деца. Подчертава се, че няма терзания за сигурността на доброволците, само че решението е взето като превантивна мярка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР