Европейската агенция по лекарствата одобри таблетката на Пфайзер за лечение

...
Европейската агенция по лекарствата одобри таблетката на Пфайзер за лечение
Коментари Харесай

В редица държави в Европа отпадат рестрикциите

Европейската организация по медикаментите утвърди таблетката на " Пфайзер " за лекуване на COVID-19 при възрастни в риск от тежко протичане на заболяването. Някои европейски страни към този момент са поръчали дози от хапчетата - измежду тях са Германия, Италия и Белгия, съобщи БНР.

Рекорди на новозаразени бяха регистрирани през днешния ден в Германия, Австрия, Чехия, Полша, Украйна и Русия. Бустерните дози на Коронавирус имунизацията могат да понижат хоспитализациите с сред половин милион и 800 хиляди в Европа, се споделя в мнение на организацията за публично здраве на Евросъюза. " Въпреки че в някои страни членки пикът на инфекцията наподобява беше доближат неотдавна, пандемията не е свършила ", предизвести европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидис.

Междувременно някои страни отстраняват рестриктивните мерки. В Англия от през днешния ден не се изисква носене на маска в затворени пространства, а Коронавирус документите са наложителни само в нощните клубове и за всеобщи събития като футболни мачове. Англия минава на " План А ", който планува съжителстване с заболяването, която евентуално няма да бъде изкоренена.

От 1 февруари падат и последните ограничавания в Дания. Там са имунизирани 82 на 100 от жителите. Също от 1 февруари Италия ще облекчи рестриктивните мерки за влизащите на територията ѝ от страните от Европейския съюз - те ще би трябвало да покажат доказателства за имунизация, преболедуване или негативен резултат от проучване, а карантинирането ще отпадне. А зад Океана американското държавно управление публично отдръпна условието служащите в огромните компании да се имунизират или да бъдат тествани постоянно за COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР