Европейската агенция по лекарствата (EMA) все още не може да

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) все още не може да
Коментари Харесай

Евроагенцията по лекарствата не знае кога "Спутник V" ще бъде допусната за употреба в ЕС

Европейската организация по медикаментите (EMA) към момента не може да планува по кое време съветската ваксина „ Спутник V " ще бъде позволена за приложимост в страните от Общността.Това съобщи Криста Виртумер-Хохе, началник на Отдела за контрол на пазара на медикаменти към Австрийската организация за здраве и сигурност на храните и ръководител на Управителния съвет на Европейската организация по медикаментите (EMA), предава TACC.

Процесът на връзка с Руската федерация по отношение на узаконяването на имунизацията в Европа е доста сложен, добави представителят, като в същото време акцентира, че даването на лиценз на препарата зависи от скоростта на приемане на всички нужни документи.
По думите й преди няколко дни е почнала инспекцията на първите данни за имунизацията „ Спутник V ", получени в EMA. Ваксината би трябвало да дава отговор на същите критерии, които Европа ползва за другите препарати, добави тя.

„ Предоставянето на данни и връзка е доста мъчно. По принцип производител от трета страна се нуждае от претендент в границите на Европейски Съюз. Русия има подобен. Това е компания, ситуирана в Естония. Ние сме в контакт с нея. Комуникацията не е доста добра, нито лесна ", призна представителят на европейския регулатор на конференция във Виена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР