Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) спира в цяла Европа лекарства

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) спира в цяла Европа лекарства
Коментари Харесай

Блокираха лекарства за кръвно и сърце

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) стопира в цяла Европа медикаменти поради субстанция, която може да бъде класифицирана като евентуален канцероген. Това заяви българската Изпълнителна организация по медикаментите, която блокира медикаментите и на българския пазар.

Става дума за дейното вещество валсартан, създадено от Zhejiang Huahai Pharmaceuticals в Chuannan, Duqiao, Linhai, Китай.

Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като евентуален канцероген, показват от Изпълнителна организация по медикаментите.

Проучването от страна на Zhejiang Huahai демонстрира, че съществуването на NDMA е обвързвано с промени в индустриалния развой, въведени през 2012 година Това не е обвързвано с открити нарушавания при спазването на разпоредбите за добра индустриална процедура (GMP) и не е известно други дейни субстанции от тази компания да са наранени.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени артикули в Европейския съюз, които употребяват дейното вещество валсартан, с цел да създават лекарствени артикули с валсартан, които от своя страна оповестиха за това на регулаторните органи в Европейски Съюз.

EMA и Национален способен орган (НКО) работят взаимно, с цел да проучат степента на замърсяване с NDMA при лекарствените артикули, съдържащи валсартан, и вероятното им влияние върху пациентите, които ги одобряват. Допълнителна информация за това изследване ще бъде направена обществено притежание, незабавно откакто бъде разполагаем.

EMA и НКО работят също и със Zhejiang Huahai за предприемане на съответни коригиращи ограничения за понижаване на равнищата или за елиминиране на примеса от бъдещите партиди валсартан, създавани в посоченото индустриално място.

На българския фармацевтичен пазар има доста други лечебни други възможности, съдържащи ангиотензин-II-рецепторни антагонисти, заяви още Изпълнителната организация по медикаментите.

Тук можете да видите цялостния лист със неразрешените медикаменти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР