Европейската агенция по лекарствата (EMA) съобщи във вторник, че е

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) съобщи във вторник, че е
Коментари Харесай

Евроагенцията по лекарствата може да реши за COVID ваксината на AstraZeneca на 29 януари

Европейската организация по медикаментите (EMA) заяви във вторник, че е получила заявление от компанията AstraZeneca за условното утвърждение на имунизацията против COVID-19, която е създадена взаимно с Оксфордския университет, съобщи Ройтерс.

Агенцията уточни, че ще оцени заявката в интензивен период.

Становище по отношение на условното позволение за стартиране на пазара на коронавирусната ваксина на AstraZeneca може да бъде издадено до 29 януари по време на съвещанието на Комисията на EMA за медикаменти за хора (CHMP), се споделя още в изказването на Европейската организация по медикаментите, съобщи БНР.

Лекарственият еврорегулатор също по този начин съобщи, че по време на течащия обзор на имунизацията е оценил данните от настоящите опити във Англия, Бразилия и Южна Африка. Предоставена е и спомагателна информация от AstraZeneca по искане на CHMP и сега таи информация се изследва, добави EMA.

В края на 2020 година EMA заяви, че не чака да сертифицира имунизацията на AstraZeneca през януари, само че преди дни изрази вяра, че може да вземе това решение до края на настоящия месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР