Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви, че все още не

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви, че все още не
Коментари Харесай

ЕМА все още няма заключение дали ваксината на AstraZeneca предизвиква тромбози

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разгласи, че към момента не е достигнала до умозаключение дали имунизацията на AstraZeneca провокира тромбози , осведоми Агенция Франс Прес.

По-рано през днешния ден Д-р Марко Кавалери, ръководител на работната група на Европейската организация по медикаментите за COVID-19, заяви пред италиански вестник, че
 Европейски Съюз упрекна AstraZeneca за мудната имунизация
Европейски Съюз упрекна AstraZeneca за мудната имунизация

Ако бяхме получили 100% от имунизациите на AstraZeneca

В известие до Агенция Франс Прес от Комитета за оценка на риска в региона на фармакологичната зоркост (PRAC) към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) декларират, че " към момента не сме достигнали до умозаключение и инспекцията продължава ".

От основаната в Амстердам организация допълват, че ще дадат конференция след привършване на инспекцията, което към този миг се чака да стане на следващия ден или в четвърт.

В средата на март Комитетът за оценка на риска в региона на фармакологичната зоркост (PRAC) към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) реши, че . Тогава бе обявено, че имунизацията не е обвързвана с повишен общ риск от случаи на тромбоемболизъм или кръвни съсиреци.

Редица европейски страни краткотрайно стопираха използването на имунизацията поради случаи на тромбоемболизъм, а след това множеството възобновиха използването на имунизацията, само че единствено при хора на възраст над 60 година

, откакто 49-годишна жена умря в резултат на голям брой тромбози 10 дни след слагане на имунизацията .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР