Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) обяви, че проверява три медикамента,

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) обяви, че проверява три медикамента,
Коментари Харесай

ЕАЛ проверява за нежелани странични ефекти три медикамента, предписвани и за отслабване

Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) разгласи, че ревизира три медикамента, предопределени за страдащи от диабет,  само че предписвани и за понижаване на телесното тегло, за нежелани странични резултати, заяви Българска телеграфна агенция. 

Ведомството ревизира сигнали, съгласно които такива, че тези препарати могат да провокират мисли за самоубийство и самонараняване.

GLP-1 се употребява за терапия на диабет, само че от ден на ден се предписва под разнообразни лекарствени форми за намаляване. 

Базираната в Амстердам ЕАЛ ревизира данни за рисковете от мисли за самоубийството и за самонараняване, свързани с медикаментите оземпик, саксенда, вегови.

Изследването е задействано от исландската организация по медикаментите след получени сигнали за мисли за самоубийство и самонараняване у хора, приемащи медикаментите, оповестява от ЕАЛ. До момента се проучват 150 отчета за вероятни случаи. Тези случаи не значат безусловно, че приемът на медикаментите предизвиква сходни нежелани резултати, прецизира организацията.

Саксенда и вегови са позволени за приложимост в Европейски Съюз за понижаване на тежестта. Оземпик се употребява за лекуване на диабет вид 2, както и за намаляване, макар че регулацията на телесното тегло не е измежду приетите показания за приложимост. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР