Европейска столица на културата ще бъде тържествено открита на 12

...
Европейска столица на културата ще бъде тържествено открита на 12
Коментари Харесай

Европейска столица на културата се открива на 12 януари

" Европейска столица на културата " ще бъде тържествено открита на 12 януари 2019 година Събитията ще продължат 3 дни - петък, събота и неделя, заяви изпълният шеф на Общинската фондация " Пловдив 2019 " Кирил Велчев. Той описа, че кулминационната точка ще е в събота, в града ще има няколко подиуми, а програмата към момента се прецизира.

Туристически конгрес ще се организира през днешния ден в хотел " Холидейс ". На него ще участват мениджърите на Европейските културни столици, провеждани в град Орхус  -Дания през 2017, и в Ливърпул - 2008 година, Англия.

Те оповестиха, че в Орхос с помощта на културната столица броят на нощувките се нараснал с 16%, а най-вече са били туристите от Германия и Англия. В Ливърпул приходите в туризма по време на Европейската столица на културата са достигнали 800 млн евро, сподели Нийл Питърсън. Той е бил съветник на фондацията, когато се приготвяше кандидатурата на Пловдив за Европейска столица.

Той твърди, че Пловдив има всичко належащо за осъществяване на Културната столица - стратегия, хора, партньорство, пристрастеност.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР