Европейска конференция на високо равнище се провежда днес в НДК.

...
Европейска конференция на високо равнище се провежда днес в НДК.
Коментари Харесай

В НДК – потупване и браво. Отпред – майки протестират

Европейска конференция на високо ниво се организира през днешния ден в НДК. Темата е " Европейският дирек на обществените права: Да работим дружно за постигането на резултати ".

Родителите на деца с увреждания от сутринта и макар дъжда са пред постройката, с цел да връчат листовки и да срещнат участниците с техните проблеми. Родителите упорстват, че ситуацията не е добре.

" Предполагаме, че и на тази конференция ще се потупват участниците по гърбовете и ще си споделят отлично ", изясни една от дамите. Според родителите на деца с увреждания прогрес няма, а ситуацията е трагично. Те споделиха, че желаят да се заприказва за техния проблем и вътре на конференцията, само че се съмняват в това.
" Ще бъде направено всичко допустимо това да не се случи. Ние сме тези, които демонстрират, че това, което се приказва вътре, е неистина. Ние по тази причина сме тук, с цел да осведомяваме и участниците в конференцията, за това по какъв начин не се съблюдава Конвенцията в България, за това по какъв начин не се съблюдават правата на хората с увреждания и въобще за цялостните политики, които действително ни убиват ", допълниха родителите пред Bulgaria ON AIR.

Те бяха безапелационни, че макар срещите със обществения министър Бисер Петков, ситуацията им е същото. Според майките ръководещите желаят Закона за персоналната помощ, за чието приемане родителите упорстват, да бъде разпилян по други закони.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР