Европейска държава обмисля да се откаже от руския петрол. Германия

...
Европейска държава обмисля да се откаже от руския петрол. Германия
Коментари Харесай

Хабек: Германия е подготвена за спиране на руските доставки на петрол

Европейска страна обмисля да се откаже от съветския нефт. Германия е готова за прекъсване на съветските доставки на нефт. Това заяви министърът на стопанската система Роберт Хабек след среща с полската си колежка във Варшава, предавава уеб сайтът.

" Днес мога да кажа, че ембаргото стана управляемо за Германия ", съобщи министърът.

Хабек декларира, че единствено една рафинерия би трябвало да се пренастрои и това се чака да стане през идващите няколко дни.

Беше допустимо в границите на осем седмици да се понижи зависимостта от 35% преди началото на войната в Украйна до 12%, а този дял се дължи само на доставките за рафинерията в Шведт на Одер. Компанията към този момент търси други възможности, а Хабек слага това като задача за идващите няколко дни.

В навечерието на срещата във Варшава беше декларирано, че полското пристанище Гданск може да играе значима роля за обезпечаването на доставки за Шведт с кораби. Шведт е обвързван с водопровод от Русия, който се управлява от съветската компания " Роснефт ".

Заради съветската експанзия против Украйна неведнъж се приканва за неотложно ембарго върху петрола и газа в Русия. Досега страни като Германия отхвърляха това заради опасения от съществени стопански вреди.

Германия обаче даде поръчка за по-тясно съдействие с Полша, с цел да понижи зависимостта ѝ от съветския нефт. Посещението на Хабек във Варшава има за цел да изследва нови направления за импорт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР