Европартията АЛДЕ заплашва ДПС с изключване. Генералният секретар на европейската

...
Европартията АЛДЕ заплашва ДПС с изключване. Генералният секретар на европейската
Коментари Харесай

Извънредно то Брюксел!: Европартията АЛДЕ заплашва ДПС с изключване

Европартията АЛДЕ заплашва Движение за права и свободи с изключване. Генералният секретар на европейската демократична партия АЛДЕ Дидрик де Шетцен предизвести, че Движение за права и свободи е застрашена от изключване, заяви Euractiv.
„ Свидетели сме на възходяща угриженост. Загрижеността в АЛДЕ е за това накъде отива управлението на Движение за права и свободи. Това е ужасно развиване и би трябвало да се одобри доста съществено. Има риск, в случай че това продължи, да се стигне до обстановка, в която Движение за права и свободи да понесе наказания “, сподели Шетцен, откакто 4 други членки на групата настояха да бъде взето решение.

Генералният секретар не изключи да се стигне до изключване, в случай че Делян Пеевски се трансформира в едноличен водач на Движение за права и свободи. Според него той „ би могъл да завлече партията в неверна посока “.

Четирите партии, които са взели отношение по въпроса са: Свободни демократи, австрийската НЕОС, Прогресивните словаци и нидерландската VVD.

По думите им Движение за права и свободи се радва на огромно почитание в демократичната група, защото в течение на времето се е потвърдила като благонадежден сътрудник с „ ясна демократична еднаквост “. Българският евродепутат Илхан Кючюк е един от тримата съпредседатели на АЛДЕ.

Извънредно то Брюксел!: Европартията АЛДЕ заплашва Движение за права и свободи с изключване 11.07.24 15:22 Калин Стоянов: Полицаят счупил челюстта на юноша краткотрайно е отсранен от служба 11.07.24 15:13 Пожар е избухнал в известната катедрала „ Света Богородица “ във френския град Руан 11.07.24 14:54 Георги Марков: Джо Байдън ОТПАДА от президентската конкуренция. Ясно е като бял ден! 11.07.24 14:51 Министърът на превоза сподели къде ще бъде позициониран втория медицински хеликоптер 11.07.24 14:41

„ От извънредно значение е да се направи почтена оценка и отбягване на сходни бъдещи събития във връзка с други партии, които членуват в АЛДЕ “, написаха четирите празненство.

Партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ; на британски: Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party) е европейска политическа партия, включваща към 60 демократични партии, основно от страните от Европейския съюз.

Основана през 1976 година в Щутгарт като Федерация на демократичните и демократически партии в Европа, тя приема настоящето си име през 2012 година. Към 2020 година партията има 65 представители в Европейския парламент. Сред членуващите в АЛДЕ партии най-голямо наличие в Европейския парламент имат „ Граждани “ (Испания), „ АНО 2011 “ (Чехия) и Свободната демократическа партия (Германия). Единствената българска партия, която членува в АЛДЕ, е Движението за права и свободи.

SafeNews напомня, че по-рано през днешния ден Движение за права и свободи изключи 17 депутати от ПГ.

С това си решение Движение за права и свободи към този момент не е втората парламентарна група. Сега втора парламентарно показана мощ става ПП-ДБ.

след дни на напрежение в Движение за права и свободи, през вчерашния ден късно вечерта почетният ръководител на Държавно стопанско предприятие прикани за оставките на Делян Пеевски и още петима депутати от  партията.

 

Източник – Euractiv/Превод:SafeNews

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР