Европарламентът прие тази вечер (16.12 б.р.) с голямо мнозинство 7-годишния

...
Европарламентът прие тази вечер (16.12 б.р.) с голямо мнозинство 7-годишния
Коментари Харесай

Европарламентът одобри 7-годишния бюджет на ЕС

Европарламентът одобри довечера (16.12 б.р.) с огромно болшинство 7-годишния бюджет на Европейския съюз на обща стойност 1 трилион и 800 милиарда евро.

750-те милиарда евро за икономическо възобновяване не следва да бъдат за сметка на одобрени капиталови стратегии, нито да водят до доста по-високи вноски от страните членки, се показва в известие на Европарламента.

Заложени са 15 милиарда евро спомагателни средства за основни стратегии на блока.

Увеличението ще е в интерес на 10 водещи стратегии, измежду които - „ Европейски Съюз в поддръжка на здравето “, „ Еразъм+ “ и програмата за научни проучвания " Хоризонт ".

11 милиарда евро ще бъдат взети от санкции, които сдруженията ще заплащат при неспазване на разпоредбите за конкуренция, а 4 милиарда ще бъдат обезпечени от преразпределения и маржове в границите на Многогодишната финансова рамка.

Отделно 1 милиарда евро ще бъдат заделени за бъдещи рецесии.

Освен това, от Европарламента изготвиха пътна карта за въвеждане на нови лични запаси, които да бъдат включени в бюджета, като схемата за търговия с излъчвания. В нея са включени и налог върху цифровите технологии, който ще стартира да се събира от 2023-а година.

Парламентът ще следи по какъв начин се изразходват средствата по инструмента за възобновяване " Следващо потомство Европейски Съюз ", който е в границите на бюджета.

За да влезе в действие бюджетът, Съветът би трябвало да го утвърди публично, след което той да бъде оповестен в формалния вестник на Европейски Съюз.

Очаква се да влезе в действие от 1 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР