Европа все повече се превръща в център за производство и

...
Европа все повече се превръща в център за производство и
Коментари Харесай

Доклад на ЕС: Европа се превръща в кокаинов хъб, а многомилиардният пазар на наркотици се разраства


Европа от ден на ден се трансформира в център за произвеждане и пренос на кокаин към други райони. Освен това самата тя е пазар за опиати за доста милиарди евро, оповестиха организации на Европейски Съюз, представени от Българска телеграфна агенция.

В оповестен през днешния ден отчет те също по този начин предизвестиха, че произвеждане на метамфетамини в Европа нараства.

След канабиса кокаинът е най-използваният опиат в Европа, с милиони потребители и продажби за близо 10,5 милиарда евро (11,1 милиарда долара) през 2020 година, споделиха европейската полицейска работа Европол и Европейският център за мониторинг на опиати и наркомании.

Европейският пазар се разраства, подтикван от по-високото произвеждане в Южна Америка и възходящите благоприятни условия за произвеждане на опиати в самата Европа. При това пазарът може да се разшири още повече с създаването на нови типове кокаинови артикули за пушене, сочи отчетът и предизвестява за високите здравни опасности.

" В самата Европа нараства производството, което демонстрира промени в ролята на района в интернационалната търговия с кокаин ", регистрира отчетът.

Белгия наподобява е център на това произвеждане в Европа, сочат данни, събрани от двете организации на Европейски Съюз. Това е страната членка на блока, която е конфискувала най-вече кокаин през 2020 година - последната година, за която има данни - с общо количество от 70 тона, най-вече от които - в пристанището на Антверпен. Нидерландия е на второ място в Европа по хванат кокаин - 49 тона.

Белгия също е водещата страна по произвеждане на кокаинова паста, дружно с Нидерландия и Испания, сочи отчетът. Той показва като доказателство конфискуването на огромни количества химически прекурсори за произвеждане на кокаин.

По-голямата част от кокаина, внасян в Европа от Южна Америка, продължава по-късно към други елементи от света, най-много към Близкия изток и Азия. Това трансформира Европа в " основен директен пункт за дрогата, идваща от други страни ", се отбелязва в отчета.

Европейският пазар за метамфетамини също се разраства,. Той въпреки всичко остава доста по-малък спрямо този на кокаин, въпреки да е мъчно да се пресметна общият му размер, показват Европол и Европейският център за мониторинг на опиати и наркомании.

Синтетичните опиати обичайно се създават главно в Чехия и са употребявани в Източна Европа. Нови данни обаче сочат, че нараства търсенето им и в Западна Европа, изключително в Белгия, която също се трансформира в огромен производител на сходен тип дрога, означават двете организации на Европейски Съюз.

Европа е водещият производител на метамфетамини в света. Европейските производители си сътрудничат от ден на ден с мексикански незаконни групи, с цел да усъвършенстват индустриалния развой, предизвестява отчетът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР