„Европа все повече се държи като онова тревопасно, което цял

...
„Европа все повече се държи като онова тревопасно, което цял
Коментари Харесай

Иво Христов: Втори Чернобил е не просто фикция, а ежечасен риск

„ Европа от ден на ден се държи като това тревопасно, което цялостен живот се страхувало от вълци, само че най-после го изял пастирът. Възприехме твърда линия във връзка с Москва. Веднъж показали врага, загърбихме други, напълно непосредствени рискове, като енергийното ни самоубийство и обществените последствия от него. “ Това съобщи в свое изявление по време на съвещанието на Европейския парламент в Страсбург Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D).

„ Ядрената електроцентрала в Запорожие е под артилерийски обстрел, с риск от сериозна екологична злополука. Политкоректността ни пречи да заявим, че отговорността за централата е споделена и никой няма моралното право да я обстрелва. Подкрепям апела за неотложно преустановяване на огъня, който може да има опустошителни за континента последствия. Втори Чернобил е не просто нереалност, а непосреден и ежечасен риск “, счита българският евродепутат.
По думите му, всевъзможни военни въздействия върху нуклеарни обекти следва да бъдат строго наказани от Съюза, без значение кой е причинителят.

„ Ескалирането на спора изисква трезво пренареждане на нашите цели. В уравнението на войната Европа би трябвало наложително да включи и личното си екологическо и икономическо оцеляване “, безапелационен бе Иво Христов
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР