Европа все още се нуждае от собствена независима и суверенна

...
Европа все още се нуждае от собствена независима и суверенна
Коментари Харесай

Макрон не отстъпва за европейски отбранителен суверенитет

Европа към момента се нуждае от лична самостоятелна и суверенна отбранителна тактика, даже при новото държавно управление на Съединени американски щати, което може да докара до по-приятелски връзки, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс. В изявление пред Revue Grand Continent президентът отхвърли мненията на немския министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер пред Politico на 2 ноември, в които съобщи, че Европа ще би трябвало да остане подвластна от американската военна отбрана в близко бъдеще. 

„ Категорично не съм склонен със публикацията на немския министър на защитата, оповестена в Politico “, съобщи Макрон, като изрази увереността си, че немският канцлер Ангела Меркел споделя мнението му по този въпрос. 

„ Съединените щати ще ни почитат като съдружници единствено в случай че сме съществени във връзка с личната си позиция и в случай че имаме личен суверенитет във връзка с нашата защита. Трябва да продължим да построяваме лична автономност, тъкмо както Съединените щати вършат за себе си и тъкмо както Китай прави за себе си “, сподели Макрон. 

Макрон беседва с новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 10 ноември и го увери, че е подготвен да работи с него по въпроси като климата, здравето и битката с тероризма. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР