Европа внася рекордно количество руски втечнен газ, което подчертава, че

...
Европа внася рекордно количество руски втечнен газ, което подчертава, че
Коментари Харесай

Вносът на руски втечнен газ в Европа скочи до рекордно високо ниво:FT

Европа внася рекордно количество съветски полутечен газ, което акцентира, че районът към момента остава подвластен от страната във връзка с значимото гориво, макар че доставките по тръбопроводи са съвсем спрели, написа Financial Times.

Вносът на съветски полутечен природен газ, който нормално се транспортира с огромни танкери, набъбна с над 40% сред януари и октомври тази година по отношение на същия интервал на 2021 година Това акцентира компликацията на Европа да се откаже от съветския газ, макар опитите на Брюксел да се отклони тези източници.

Руският полутечен природен газ съставлява 16% от европейския импорт по море през този интервал. Въпреки че общият размер от 17,8 милиарда куб. метра е част от 62,1 милиарда куб. метра газови потоци по тръбопроводите през това време, въпреки всичко прави Европа подвластна от опциите на Русия в енергетиката. Русия доставя полутечен газ на България

" Един ден Путин може да се разсъни и да каже " ще спрем да изпращаме полутечен природен газ в Европа ", принуждавайки района да купува от още по-скъпия спот пазар ", разяснява Ан-Софи Корбо, световен откривател в Центъра за световни проучвания Енергийна политика в Колумбийския университет.

По думите ѝ Русия може да пренасочи товарите към страни, които

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР