Европа вместо да търси начин как да си разпределя бежанците,

...
Европа вместо да търси начин как да си разпределя бежанците,
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Европа трябва да върне бежанците там, откъдето са дошли

Европа вместо да търси метод по какъв начин да си разпределя бежанците, би трябвало да търси по какъв начин да ги върне там, откъдето са пристигнали. Това сподели историкът Кристиян Шкварек в ефира на Българска национална телевизия. 

Според него последните 2-3 година са разрушили доста легенди. И разтълкува приемането ни във въздушния Шенген като обстановка, в която " чашата е на половина цялостна поради опитите ни да влезем в него през последните 15-20 година ". Той чака Европа да стартира да се свива в себе си, а това заплашвало България да остане извън, " в този момент сме поставили крайник на вратата, или по-скоро на половина, с цел да влезем ".

Кристиян Шкварек е безапелационен, че държавното управление не показва политиката си задоволително добре и ясно. „ Успехът от влизането ни във въздушния Шенген беше доста зле комуникиран от ръководещите. Комуникационният проблем на едно държавно управление е нещо, което доста се подценява. Успехите елементарно могат да бъдат обърнати на провали и противоположното “. 

Според него министър председателят акад. Николай Денков не е обяснил добре какво сме постигнали и какво се чака от нас по отношение на въздушния Шенген. " Този информационен неуспех остави мъка за триумф, за който се борим от 20 година ", уточни той. 

Историкът се възмути, че към този момент не се осведомяваме от коридорите на Министерски съвет, а от коридорите на Народно събрание и фейсбук на политици като Бойко Борисов и изявления на Делян Пеевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР