Европа вече направи стъпка назад с това, че призна атомната

...
Европа вече направи стъпка назад с това, че призна атомната
Коментари Харесай

Саша Безуханова: Климатичните политики трябва да влязат навсякъде


Европа към този момент направи стъпка обратно с това, че призна атомната енергетика за зелена, разяснява в „ Тази заран “ Саша Безуханова, създател на гражданска платформа MOVE.BG.

„ Със сигурност декарбонизацията на стопанската система е една огромна територия, за която има стратегии и има нормативни стандарти, които навлизат. Има и положителни практики, има и финансови запаси за България. Това е значимо, тъй като сега българската стопанска система е 3,5 пъти по енергоемка от европейската “, уточни тя.

„ Всъщност климатичните политики би трябвало да влязат на всички места в стопанска система, в обучение, в просвета, във всички аспекти “, означи Безуханова.

„ В България 27% от жителите са енергийно небогати. Това значи че 1/3 от българите не се отопляват добре през зимата, не се охлаждат през лятото с всички здравословни, обществени, финансови аспекти и качество на живот, които произтичат от това ", сподели тя.

Според нея би трябвало да се обезпечи енергийна децентрализация и да се сътвори нормативна опция и тласъци за създаване на енергийни кооперативи.

„ Това значи, в случай че ние с вас живеем в една кооперация, да можем са кооператорите да влагаме с отчасти финансиране от страната в слънчеви системи, които на всички нас дружно да понижат точки сметките за тока ", изясни Безуханова.

Така съгласно нея можем да бъдем и самостоятелни от всички тези доставки, които имат и геополитическо измерение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР