Европа в момента е твърде зависима от Китай по отношение

...
Европа в момента е твърде зависима от Китай по отношение
Коментари Харесай

Сана Марин: Европа е твърде зависима от китайските технологии

Европа сега е прекомерно подвластна от Китай във връзка с технологиите и би трябвало да внимава с тази взаимозависимост, защото тя съставлява риск за сигурността на континента, съобщи в четвъртък министър-председателят на Финландия Сана Марин, предава Ройтерс.

" Нека бъдем почтени, към този момент сме уязвими. Виждаме го, когато преглеждаме чиповете или полупроводниците, ние сме прекомерно подвластни ", сподели Марин, говорейки годишно събитие за започващи компании в Хелзинки, известно като Slush.

Марин уточни, че Европа би трябвало вземе поучения от зависимостта си от съветската сила, която докара до актуалната енергийна рецесия на остарелия континент, както и от неналичието на медицински консумативи, следена по време на коронавирусната пандемия.

" Трябва да се уверим, че имаме опциите и знанията да изградим тези технологии и да не сме подвластни от Китай и други властнически страни, които имат друга логичност от тази на демократичните страни ", финландският министър председател.

Марин прикани Европа да влага повече в личното си развиване на нови софтуерни области като изкуствения разсъдък и квантовите калкулации.

" Наистина се безпокоя за тази софтуерна част, тъй като се опасявам, че вършим същите неточности с технологиите и цифровите решения, а също и във връзка с суровините, от които се нуждаем, с цел да изградим тези технологии ", сподели тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР