Европа трябва не само да защитава собствения си мир, но

...
Европа трябва не само да защитава собствения си мир, но
Коментари Харесай

Бербок: Европа трябва да защит | BGNES

Европа би трябвало освен да пази личния си мир, само че и да работи с необятен светоглед, съобщи немският външен министър Аналена Бербок след диалози за Китай с сътрудници от Г-7.

Коментарите ѝ пристигнаха, откакто френският президент Еманюел Макрон провокира дискусия след неотдавнашното си пътешестване до Пекин, като съобщи, че Европа би трябвало да заобикаля " рецесии, които не са наши ".

Европейците " не би трябвало да се затварят в своите черупки. Не би трябвало да се ограничаваме единствено до отбраната на европейския мир, тъй като той е нападнат ", съобщи Бербок на конференция в Каруидзава, Япония, където се организира срещата на висшите дипломати.

" Трябва да действаме суверенно и без значение с необятен взор върху света, изключително когато други работят ненадейно в наша щета или във щета на други ", добави тя.

Бербок предизвести също по този начин, че Китай " желае да размени съществуващите, наложителни интернационалните правила със свои лични ", като изброи образци за агресивното държание на Пекин в противоречиви води, да вземем за пример построяването на изкуствени острови.

Подобни дейности " заплашват интернационалния ред в Индийско-Тихоокеанския район. Всичко това ясно демонстрира за какво е толкоз значимо, изключително в днешно време, страните, които имат вяра в интернационалния ред, учреден на правила, да се обединят ".

По време на визитата си в Пекин предходната седмица Бербок предизвести за " ужасяващ сюжет " при положение на " военна ескалация " в Тайванския пролив. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР