Европа трябва да запази своята авиация и това ще стане,

...
Европа трябва да запази своята авиация и това ще стане,
Коментари Харесай

Петър Витанов ще внесе законодателни предложения в защита на европейската авиация

Европа би трябвало да резервира своята авиация и това ще стане, в случай че има равни правила в подтекста на Зелената договорка. Ако европейските авиопревозвачи изгубят своя бизнес, това ще значи и удар по туризма и пазара на труда. Това сподели пред телевизия Блумберг Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал и координатор в Комисията по туризъм и превоз.

,,Това, което ще се случи през идващите години, е смяна, която може да съпоставим с индустриалната гражданска война. Рискът е бедните да станат по-бедни, а Европа да загуби своята конкурентоспособност. Зелената договорка е неизбежна, виждаме климатичните промени, наред с човешките жертви от наводнения, пожари и други бедствия, плащаме и висока икономическа цена, която единствено тази година струваше милиарди. На Зелената договорка не би трябвало да се гледа единствено в отрицателен проект, тъй като тя ще даде и доста благоприятни условия за ново икономическо развиване и западните страни към този момент мислят и работят в тази посока'', сподели Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

,,Парниковите излъчвания в бранша на авиацията непрестанно се усилват, а прогнозите на Международната организация за гражданска авиация плануват троент растеж през 2050 спрямо равнищата от 2015. Авиацията би трябвало да даде своя принос за декарбонизацията. Предложението на Комисията за унищожаване на безплатните квоти, както и задължението да се смесва керосинът със синтетични горива обаче ще докара до повишаване на авиационната услуга и до неравнопоставеност на европейските авиопревозвачи по отношение на фирмите от трети страни'', добави той.

Безплатните квоти за превоза ще изчезнат, само че борбата на българските евродепутати е това да стане в ясни периоди и при ясни правила.

Опасността е, че европейските самолетни компании стават неконкурентоспособни спрямо тези от третите страни. Авиокомпаниите, които не са в Европейския съюз, няма да заплащат за търговията с излъчвания и тяхната услуга ще е по-евтина, те няма да имат и задължението, когато кацнат на летище отвън Европейски Съюз, да миксират горивата си, добави евродепутатът.

"Трябва да създадем по този начин, че да запазим авиацията си, тъй като освен ще загубим пасажери и трафик, само че ще има и загуба на работни места, както и даже цялостна смяна в метода на пътешестване и туризма, от който печелят съвсем всички европейски страни ", добави Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

"Задачата ми като законодател е да внеса такива промени, които да изравнят разпоредбите на играта ", сподели още Витанов и добави, че българските евродепутати са единни във връзка с Зелената договорка и опциите за отбрана на българския интерес.

"Нашата цел е тези, които замърсяват, да заплащат за разширението на излъчванията. А не елементарният човек, който използва, само че няма виновност за замърсяването ", съобщи представителят на левицата в Европейския парламент.

Промените, които ще настъпят в авиацията, бяха във фокуса на полемиките в Екологичен потенциал тази седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР