Европа трябва да се реиндустриализира, за да стане по-самостоятелна и

...
Европа трябва да се реиндустриализира, за да стане по-самостоятелна и
Коментари Харесай

Премиерът на Испания: Европа трябва да се реиндустриализира

Европа би трябвало да се реиндустриализира, с цел да стане по-самостоятелна и по-малко подвластна от трети страни във връзка с силата и главните първични материали. Това съобщи испанският министър председател Педро Санчес, представен от Асошиейтед прес.

След диалози с президента на Кипър Никос Христодулидис в кипърската столица Никозия, Санчес сподели, че Европа би трябвало да бъде " стратегически самостоятелна ", изключително след войната на Русия в Украйна. 

Премиерът, чиято страна поема ротационното председателство на Европейския съюз на 1 юли, акцентира, че този блян към по-малка взаимозависимост от другите в региона на защитата, както и на високотехнологичното съоръжение като полупроводници и микрочипове, не значи връщане към положение на стопански протекционизъм.

Санчес добави, че Европейски Съюз би трябвало да се обърне към основни райони като Карибския басейн и Латинска Америка, както и към страните от южната му външна страна, в това число Алжир, Либия, Египет, Израел, Ливан и Йордания.

Срещата на върха сред Европейски Съюз и така наречен страни от южното съседство ще се организира през декември.

Санчес назова намаляването на потреблението на въглища за произвеждане на сила " безспорен приоритет " за Европа, както и балансирането на разноските за сила сред производителите и потребителите.

Христодулидис от своя страна съобщи, че двамата водачи са се съгласили да търсят различни енергийни източници, както и да предизвикват насочването на Европейски Съюз към " зелена " сила. Кипър, Гърция и Израел са съгласни, че Източното Средиземноморие със своите обилни находища на природен газ може да предложи на Европейски Съюз енергийна опция.

Кипърският водач добави, че " най-сетне е пристигнало времето " Европейски Съюз да реализира общо съглашение за справяне с миграцията, което е основен въпрос и за двете страни, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР