Европа трябва да премине към режим на военна икономика, заяви

...
Европа трябва да премине към режим на военна икономика, заяви
Коментари Харесай

Еврокомисар поиска Европа да премина към режим на военна икономика

Европа би трябвало да премине към " режим на военна стопанска система ", съобщи Комисарят по въпросите на вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон, представен от BBC.

Бретон уточни, че страните от Европейски Съюз би трябвало да усилят производството на оръжие като част от нова индустриална тактика в региона на защитата. Това е следващ апел на Бретон в тази посока. Преди девет месеца той още веднъж насочи същия зов, когато се обсъждаше доставката на снаряди за Украйна.

По думите му Европа би трябвало да построи защитителен потенциал, който да ѝ разреши да работи независимо, а не да разчита и на съдружниците си.

Според Бретон Европейски Съюз към този момент е нараснал личното годишно производството на муниции за артилерията до 1 млн. единици, а през 2025 година ще тази цифра ще се удвои.

Еврокомисарят съобщи, че същото би трябвало да се случи и с всички други оръжия, които са нужни за защитата на Европейски Съюз.

По думите му " специфичните и спомагателни вложения в защитата " би трябвало да доближат към 100 милиарда евро през идващите 12 месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР