Европа трябва да избягва велики изявления и противоречия, а по-скоро

...
Европа трябва да избягва велики изявления и противоречия, а по-скоро
Коментари Харесай

Италия настоява за единна европейска стратегия срещу Русия

Европа би трябвало да заобикаля " велики изказвания " и несъгласия, а по-скоро да има ясна и единна тактика против Русия във връзка с нейната война в Украйна. Това мнение изрази министърът на защитата на Италия, добавяйки, че Рим в никакъв случай няма да изпрати войски в зоната на спора.

" Западът би трябвало да заобикаля огромни изказвания - като изпращането на НАТО в Украйна, пробвайки се да наподобява по-добре. Както и да заобикаля разделянето на, когато има 27 от нас в Европа ", сподели Гуидо Крозето пред всекидневника la Repubblica в събота в изявление.

За да се опълчи на Русия, Крозето счита, че Европа се нуждае от " ясна, непротиворечива тактика и може би построена дружно като коалиция ".

Италия се ангажира да достави на Киев до 2024 година материали и съоръжение, в това число оръжия, от които Украйна се нуждае за военните си старания против Русия. Тя подписа 10-годишен пакт за защита през февруари в поддръжка на Украйна, макар че детайлности за това съглашение не бяха предоставени.
 Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна
Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна

Той може да се опита да бъде медиатор сред Париж и Берлин

Крозето разкритикува срещата сред Германия, Франция и Полша, извършена в петък, като сподели, че е " непрактично " да се раздели европейската коалиция, която поддържа Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели след тази среща, че поддръжниците на Украйна ще употребяват непредвидените облаги от замразени съветски активи, с цел да финансират покупки на оръжие за Киев.

Въпреки че Киев се нуждае от повече муниции, Крозето сподели, че сходни решения би трябвало да се вземат на срещи на равнище Европейски Съюз и НАТО.

Подобно на Крозето, външният министър Антонио Таяни в настрана изявление за Corriere della Sera в събота изключи опцията италиански войски в миналото да бъдат изпратени в Украйна и съобщи, че задачата на Италия е да реализира мир, а не да уголемявам войната.
 Шолц разгласи основаването на коалиция за ракетна артилерия
Шолц разгласи основаването на коалиция за ракетна артилерия

Той предложи приходите от замразените съветски активи да се изплзват за зкупуване на оръжие за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР